Фахівці КНІДСЕ занизили вартість картини Айвазовського з маєтку Медведчука у 50 разів, – ЗМІ

Мистецтвознавці Київського науково-дослідного інституту під час оцінки картини Айвазовського

Три тисячі доларів замість реальних щонайменше 80 тисяч доларів США: спеціалісти з інституту судових експертиз занизили реальну вартість картини Айвазовського, яку конфіскували з маєтку Медведчука.

Об этом сообщает Компромат ГРУПП

Про це йдеться у матеріалі журналістів "Слідства.Інфо". Достеменно невідомо з якою метою фахівці занизили вартість картини, але мистецтвознавці кажуть, що реальна вартість оригіналу картини Айвазовського становить від 80 до 200 тисяч американських доларів.

До прикладу, на одному з найбільших у світі майданчиків мистецтвознавців Сотбіс картини Айвазовського оцінюють від 3 до 14 мільйонів доларів.

Ось цю картину Айвазовського продали у грудні 2020-го за 1,043 мільйони фунтів стерлінгів, а це близько 1,4 мільйони доларів.

Фахівці КНІДСЕ занизили вартість картини Айвазовського з маєтку Медведчука у 50 разів, – ЗМІ

Натомість схоже полотно, яке восени слідчі вилучили у будинку кума путіна Віктора Медведчука, спеціалісти з інституту судових експертиз оцінили у всього лиш три тисячі доларів.

Фахівці КНІДСЕ занизили вартість картини Айвазовського з маєтку Медведчука у 50 разів, – ЗМІ

Нагадаємо, восени слідчі управління Державного бюро розслідувань та СБУ вилучили приватну колекцію картин українського експолітика та кума російського президента Віктора Медведчука. У розпорядженні "Слідства.Інфо" опинився документ з переліком вилученого. Серед арештованого майна у списку згадуються й три роботи українсько-російського художника Івана Айвазовського. У документі про вилучення вказано, що всі предмети мистецтва правоохоронці відправили на дослідження до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Саме там вони зберігаються вже протягом трьох місяців.

Журналісти попросили експертів Інституту показати картини Айвазовського, провести їхню оцінку та проаналізувати, чи це не підробка. З трьох картин художника, зазначених у переліку вилученого майна, мистецтвознавці показали лише одну. Мистецтвознавиця Ірина Ходченко підтвердила, що це картина Айвазовського і коштувати вона може до 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, Віктор Медведчук – проросійський політик, проти якого 2 серпня ДБР завершило справу щодо держзради, втім у вересні підозрюваного обміняли на велику кількість українських військовополонених. А вже наприкінці року Медведчука позбавили громадянства України.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин — у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Корупция Ру